Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU 8. prosince (VS ČR) – Dne 1. 12. 2022 zavítala organizace AL PASO Třebíč do Věznice Světlá nad Sázavou. Odsouzené ženy tak měly možnost besedovat s jejími zástupci – koordinátorem sociální služby a sociálními pracovnicemi. Setkání navázalo na již mnohaletou spolupráci s Oblastní charitou Třebíč.

Posláním terénního programu AL PASO Vysočina je předcházet rizikovému způsobu života a sociálnímu vyloučení osob, které se chystají na výstup z výkonu trestu odnětí svobody, osob s trestní minulostí a jejich blízkých, jež mohou být jevem vyloučení zasaženi. Tato sociální služba svou pozornost soustředí především na sociální začleňování jedinců, kteří tuto pomoc potřebují a primárně chtějí žít v kraji Vysočina. Pomoci však mohou také poskytnutím různých kontaktů či definováním formy pomoci, která je pro odsouzenou žádoucí.

AL PASO Vysočina reprezentovali Zdeněk Kosmák, Veronika Koudelková a Jana Koudelková.  Krátce pohovořili o poslání organizace, o konkrétní nabídce služeb a následně představili jeden z projektů PRISON WINGS – dopisování s uvězněnými.

Besedy se účastnily ženy z výstupních oddílů věznice, které se aktivně připravují na své civilní životy a mohou tudíž tuto formu potřebovat. Setkání se účastnily také mladistvé, odsouzené blízké věku mladistvých a dále odsouzené aktuálně zařazené do bezdrogové zóny věznice s terapeutickým zacházením.

 

jov

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X