Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 12. července (VS ČR) - Zaměstnanci Věznice Stráž pod Ralskem navštívili v pondělí 10. července dětský tábor v Jindřichovicích pod Smrkem a předvedli svou práci dětem. Letošní zaměření tohoto tábora bylo tematické – a to „Útěk z vězení.“

S dětmi si úvodem pohovořil vychovatel z oddělení výkonu trestu, který jim představil vězeňství v České republice a popsal práci ve věznici. Především ale odpovídal na zvídavé dotazy dětí, které toto téma velmi zajímalo.

Následně naši psovodi předvedli dětem ukázky své práce. A to především ukázky poslušnosti, vyhledávání návykových látek a obrany. Dětem bylo ukázáno také zadržení prchajícího pachatele služebními psem a některé další činnosti, související s prací ve Vězeňské službě. Nakonec byla pro děti připravena ukázka služební výstroje a tak si mohly vyzkoušet výstroj příslušníků, kteří eskortují nebezpečné osoby.

Návštěva měla u malých táborníků velký úspěch, bonusem navíc pro ně bylo i to, že si mohly některé psy pohladit a vyfotit se s nimi. Prezentace našich činností se všem na táboře líbila natolik, že věznice za ní obdržela velmi milý děkovný dopis od vedení tábora.

 

mkr

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X