Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RÝNOVICE 15. června (VS ČR) – Ve Školském vzdělávacím středisku rýnovické věznice se v letošním školním roce vyučilo 29 odsouzených ve výučním oboru obráběč kovů. Závěrečná vysvědčení žáci převzali z rukou zástupkyně ředitele Jany Königové. Ke slavnostnímu předávání se dostavili i dva bývalí odsouzení.

I přes těžkosti, způsobené onemocněním Covid-19, v závěrečných zkouškách 10 odsouzených prospělo s vyznamenáním a 19 prospělo. Ke zkouškám se dostavili i dva žáci, kteří byli na jaře 2021 propuštěni z výkonu trestu. Bývalý odsouzený Jan poděkoval celému týmu školy. Nyní pracuji na tři směny, mám přítelkyni a jsem rád, že jsem se vyučil, protože mohu získat místo ve strojírenském oboru.

Jednotné závěrečné zkoušky probíhaly od počátku června. Od 1. do 3. června 2021 se konaly písemné zkoušky elektronickou formou. Praktické zkoušky probíhaly v dílnách ŠVS Rýnovice v termínu od 2. do 8. června 2021. Ve letošním roce  skládali závěrečná zkoušky pouze z části praktické a písemné, bez zkoušek ústních. 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X