Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Věznice Rýnovice již třetím rokem podpořila akci „Celonárodní čtení Bible“. Čtyři vybraní odsouzení, společně s kaplankou věznice a pedagogem volného času se 27. března zúčastnili ekumenického setkání věnované biblickým knihám, velikonočnímu příběhu i životnímu příběhu s Božím slovem za mřížemi v městské knihovně v Jablonci nad Nisou. V letošním roce se jednalo již o 10. ročník této velikonoční tradice, do které se zapojuje každoročně více jak 50 měst a obcí České republiky.

Do čtení biblických příběhů se zapojili i odsouzení, kteří zároveň, i se svým pedagogem, zpestřili program hudební produkcí. Jednalo se o vlastní tvorbu odsouzených. Kaplanka věznice paní Květa Jakubalová krátce představila Věznici Rýnovice a přiblížila přítomným duchovní práci s lidmi ve výkonu trestu, kteří mají možnost za pomoci docházejících duchovních i odborných pracovníků věznice získat nový náhled na život a pokusit se o jeho změnu. O svůj životní příběh, hledání a nalezení víry se podělil odsouzený Jaroslav. O svém životě s vírou se podělil také jeden z bývalých odsouzených.

Zapojení věřících vězňů do tohoto projektu ukázalo jablonecké veřejnosti, že Bůh působí silně také v místech, kde si lidé odpykávají svůj trest.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X