Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 29. květen (VSČR) Věznice Rapotice zorganizovala pro děti svých zaměstnanců v rámci Mezinárodního dne dětí odpoledne plné zábavy

V sobotu   dne  27. května 2023  v prostorách v okolí věznice proběhlo odpoledne plné zábavy, her a ukázek. Malí i větší účastníci, za doprovodu svých rodičů, si vyzkoušeli různé atrakce – střelbu lukem, foukání šipek na cíl, metání míčků na konzervy, střelbu slepými náboji nebo metání kozelců ve skákacím hradě. Zábava byla vhodně doplněna ukázkou práce psovoda, ukázkou vozidel z autoparku či výstavkou donucovacích prostředků. Děti na stanovištích získávaly body a nakonec obdržely diplom a pamětní medaili.  Pěkný den jim zamáváním  popřál i pilot vrtulníku z blízkého letiště. Soutěžící a jejich doprovod se měli možnost občerstvit ledovou tříští, cukrovou vatou, chlazenými nápoji a na posilnění si dali párek v rohlíku, koláč či ovoce.

Na organizaci a zabezpečení akce se podíleli zaměstnanci věznice a členové základní organizace NOS Policie ČR při Věznici Rapotice. 

Vyhlášení dne dětí, který by se slavil po celém světě, bylo poprvé doporučováno v roce 1925 na Světové konferenci pro blaho dětí. Den dětí však nebyl vyhlášen. Tato konference se konala 1. června 1925. Ve stejný den se v San Franciscu konal festival Dračích lodí, na jejichž oslavu čínský generální konzul shromáždil mnoho čínských sirotků, aby poukázal na to, že by se společnost měla více zabývat blahem dětí. Tyto dvě významné události, které se staly ve stejný den, určily datum oslav Dne dětí, který byl ale oficiálně vyhlášen později.

K Mezinárodnímu dni dětí se Československo přihlásilo v roce 1950 (ve znamení zvýšeného boje za mír) a slavil se (1. června) od roku 1951. 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.