Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

RAPOTICE 31.března (VSČR) – Věznice Rapotice se stala druhým koncertním místem kapely Highland na své „WPA PRISON TOUR“ kterou pořádá v roce 2024 pro pět věznic České republiky

V 13.30 hodin pro osmdesát  odsouzených usazených na návštěvní místnosti věznice začala produkce hudebního uskupení kolem frontmana Eduarda Rovenského, kdy koncert slovem uvedl  ředitel věznice plk. Mgr. František Melichar, poslanec Petr Sadovský a sám rapper Eda Rovenský. Skupina přehrála skladby – Intro, Můza, Proč, Trinity, Instastory, Hotel u nádraží, Zrcadla   a další a další. Koncert trval přes hodinu a byl zakončen upřímným nadšením a potleskem.

Pro velký úspěch po hodinové přestávce kapela zopakoval svoje vystoupení pro zaměstnance věznice a jejich rodinné příslušníky.

Hudební skupina Highland vznikla koncem roku 2022, kdy raper a textař Eduard Rovenský spolu se zpěvákem Jakubem Moulisem, basákem Vítkem Coufalem, kytaristou Janem Mirgou a bubeníkem  Jakubem Salavou vytvořili hudební uskupení Highland (Vysočina). Hlavním technikem se stal Pavel Veverka a jako managera kapely kluci oslovili Petra Turečka, který na nabídku spolupracovat na nové hudební značce kývl. Obratem vznikl první singl Crush, který bodoval v hitparádě Óčko. Následovala  série dalších singlů s videoklipy – Proč, Hotel u nádraží, Jen tak pro radost.  Singl Proč se poté stal jedním z nejhranějších singlů v českém rádiovém éteru, kdy vyhrál na Evropě 2 a umístil se na stupních vítězů v hitparádě Frekvence1.

WPA PRISON TOUR kapely HIGHLAND byla zahájena v únoru ve Věznici Plzeň, aktuálně proběhla ve Věznici Rapotice, a dále bude pokračovat ve věznicích  ve Světlé nad Sázavou, Drahonicích a skončí v květnu v Rýnovicích. Tato akce probíhá ve spolupráci s poslancem Petrem Sadovským, předsedou parlamentního podvýboru pro vězeňství. Hostem tour je moderátorka Tereza Pergnerová.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.