Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PŘÍBRAM 7. června (VSČR) – Věznice Příbram pokračuje ve spolupráci a podpoře Léčebny v Bukovanech a navazuje tak na již dříve realizované akce ve prospěch tohoto léčebného zařízení pro děti.

Věznice Příbram v minulosti ve prospěch bukovanské léčebny uspořádala dvě akce, jejichž cílem bylo pomoci zútulnit prostředí, ve kterém děti pobývají v době léčby respiračních onemocnění. Proto bylo vězněnými osobami namalováno několik obrazů, byly vyrobeny papírové a látkové dárky. V rámci extramurálních aktivit odsouzení posekali rozlehlou travnatou zahradu. Pro děti a personál byla uspořádána ukázka výcviku služebních psů, včetně možnosti prohlédnout si techniku, výzbroj a výstroj vězeňské služby.

V současné době jsme se v rámci podpory tohoto zařízení opakovaně vypravili k posekání a úpravě zahrady. Extramurálních aktivit se účastnilo 6 vězněných osob pod dozorem vychovatelů. Představiteli věznice byly předány odsouzenými vyrobené látkové předměty ze zbytkového materiálu. Ušité kapsáře, maňásci, plyšové hračky a další drobnosti budou zajisté dělat ubytovaným dětem radost.

Na závěr letních měsíců je po vzájemném souhlasu obou zařízení plánována „zahradní slavnost“ s programem pro děti a prezentací Věznice Příbram.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.