Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

PARDUBICE 30. prosince (VS ČR) – Den českého vězeňství je mimo jiné shrnutí celoroční práce příslušníků a zaměstnanců VS ČR. U příležitosti tohoto významného dne se i ve Věznici Pardubice konalo slavnostní shromáždění spojené s oceněním služebních a pracovních úspěchů a udělením resortních vyznamenání.

Když první československý ministr spravedlnosti František Soukup dne 14. prosince 1918 vydal nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně, určitě netušil, že se tento den bude oslavovat jako Den českého vězeňství. Poskytuje nám slavnostní příležitost k ocenění příslušníků a občanských zaměstnanců, připomenutí historických tradic a dosažených výsledků v českém vězeňství. V letošním roce ještě posíleno o 30. výročí vzniku VS ČR.

Generální ředitel Vězeňské služby ČR udělil na návrh ředitele věznice medaili k 30. výročí VS ČR šesti zaměstnancům, medaili Za věrnou službu III. stupně pěti příslušníků. Čestnou medailí byl oceněn jeden zaměstnanec, Plaketu VS ČR II. stupně získali 2 zaměstnanci a medailí Za zásluhy o rozvoj byla oceněna jedna zaměstnankyně.

Po ukončení slavnostního ceremoniálu následoval společenský večer s pohoštěním a hudbou.  zuj                               

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X