Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ORÁČOV 27. prosince 2023 (VS ČR) – U příležitosti Dne českého vězeňství předal ředitel věznice příslušníkům a zaměstnancům ocenění generálního ředitele Vězeňské služby České republiky.

Den českého vězeňství je spojen s datem 14. prosince 1918, kdy bylo tehdejším prvním československým ministrem spravedlnosti Františkem Soukupem vydáno nařízení o služebním slibu pro nově nastupující dozorce a dozorkyně, kteří se zavázali k věrnosti Československé republice. Do této doby skládali dozorci přísahu, která je zavazovala k zachování věrnosti rakouskému císaři Františku Josefu I.

Z rozhodnutí generálního ředitele VS ČR obdrželi v letošním roce příslušníci i občanští zaměstnanci Věznice Oráčov celkem 11 ocenění. Příslušníkům byly uděleny Medaile Vězeňské služby ČR III. a II. stupně za věrnou službu a příkladné plnění služebních povinností. Občanští zaměstnanci obdrželi Plakety II. stupně a v neposlední řadě udělil ředitel věznice Zbyněk Červený Čestné pamětní medaile k 30. výročí Vězeňské služby ČR dalším zaměstnancům a příslušníkům při příležitosti jejich pracovních a životních jubileí. Na závěr ředitel Věznice Oráčov poděkoval všem přítomným za obětavé plnění pracovních či služebních povinností a dlouhodobou spolupráci.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.