Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Odolov 26. ledna (VS ČR, DIAMO, s.p.) – Hejtman Královéhradeckého kraje navštívil báňskou záchranku v Odolově, schůzky se zúčastnili i zástupci Věznice Odolov

Závodní báňskou záchrannou stanici v Odolově, se kterou Věznice Odolov těsně sousedí, navštívil hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček. Protože jsme nejen „sousedé“, ale pojí nás i vzájemná a oboustranně prospěšná spolupráce, byli ke schůzce přizváni také zástupci Věznice Odolov.  

Těžištěm návštěvy byla samozřejmě témata spojená s pestrou a záslužnou činností báňské záchranky a ukázka vybavení. V živé diskusi první zástupce ředitele Věznice Odolov Rudolf Máša hejtmanovi přiblížil nečekaně širokou platformu, na které se mohou potkávat subjekty tak odlišné, jako báňská záchranka a věznice. Velmi si vážíme dostupnosti a rychlosti, se kterou se záchranáři mohou postarat o odbornou první pomoc, kdykoliv je ve věznici potřeba, a zajistit i transport do nemocnice, když je nezbytný. Nesmírně oceňujeme praktická školení ve zdravovědě pro personál i vězně. Vzpomněli jsme znovu na dobu pandemie COVID-19, kdy záchranáři opakovaně desinfikovali celou věznici či eskortní vozidla. Také protipožární vybavení podléhá pravidelné kontrole a údržbě zaměstnanců záchranky. Záchranáři jsou schopni provádět i výškové práce při nutných opravách věznice. V neposlední řadě je pak odolovská záchranka jedním ze spolupracujících subjektů, které zaměstnávají naše vězně.  

-gša-

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X