Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KYNŠPERK NAD OHŘÍ 1. září (VS ČR) - Deset odsouzených mužů z výstupních oddílů se v doprovodu svých vychovatelů vydalo do blízkých Dolních Pochlovic, aby pomohli při sběru semen břízy. Na akci dohlíželi zaměstnanci věznice i samotní lesníci, kteří museli nejprve stromy pokácet. Kácely se i sto let staré vysloužilé stromy. Sběr nebyl jednoduchý, neboť semen se urodilo velmi málo, i přesto se jim podařilo nasbírat okolo 4 kilogramů, které poslouží pro výsadbu nových stromů.

Tyto aktivity jsou prováděny v rámci programu zacházení a pro odsouzené jsou velkým motivačním prvkem. Vítají možnost opustit brány věznice a vykonat něco záslužného pro společnost.

 Výstupní oddělení je určeno pro vězněné osoby, které se v rámci důležité fáze před očekávaným skončením výkonu trestu potřebují intenzivněji připravovat pro život na svobodě. Jsou do něj zařazováni zpravidla odsouzení s trestem delším než tři roky, a to šest měsíců před plánovaným výstupem z výkonu trestu. Výběr odsouzených je mj. podmíněn také jejich motivací a snahou na sobě před výstupem z výkonu trestu pracovat.

peb

Sdílet článek

Facebook
Platforma X