Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 22. prosince 2023 (VS ČR) – Prevence kriminality, projekt, který ve Věznici Kuřim realizují speciální pedagožka Petra Přidalová a vychovatel Tomáš Musil s vězeňskou hudební skupinou Wsedě. Projekt se zabývá prevencí a výchovným působením v oblasti trestné činnosti. Tyto besedy mohli jednotlivě zhlédnout žáci Výchovného ústavu a střední školy Olešnice na Moravě, žáci Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Kuřim a žáci Obchodní akademie a zdravotnické střední školy Blansko.

Odborní zaměstnanci představili věznici jako takovou, prostřednictvím prezentace s fotkami - její zabezpečení a zaměření, které je určeno pro odsouzené muže starší 18 let, kteří byli soudem zařazeni k výkonu trestu ve středním a vysokém stupni zabezpečení. Organizační strukturu a personální zajištění věznice v podobě příslušníků a občanských zaměstnanců.

Odsouzení před žáky vystoupili se svým hudebním repertoárem, za každou písní si žáci vyslechli životní příběhy jednotlivých odsouzených, jejich cestu, která je přivedla až k odsouzení a uvěznění.

Za realizované besedy sklízí odborný personál pozitivní ohlasy jak od žáků, tak například tento, přímo z řad učitelů:

 

Vážený týme Programu prevence kriminality Věznice Kuřim,

dovolte nám vyjádřit své upřímné poděkování za Vaši neocenitelnou práci v rámci Programu prevence kriminality. Vaše úsilí při výchovném působení na žáky středních škol prostřednictvím besed a diskusí je obdivuhodné a velmi potřebné.

Oceňujeme Váš závazek k odrážení žáků od rizikového chování a trestné činnosti a k motivaci k pozitivnímu jednání. Vaše práce s odsouzenými osobami a jejich zapojení do tohoto procesu je klíčové pro odstraňování předsudků vůči lidem s trestní minulostí a lidem ve výkonu trestu odnětí svobody.

Obzvláště nás zaujala role odsouzených mužů z Věznice Kuřim, kteří jsou součástí hudebního tělesa Wsedě. Jejich schopnost vyprávět své životní příběhy prostřednictvím hudby je silným a dojemným způsobem, jak komunikovat s mladými lidmi.

Vaše práce je nezbytná a my jsme vděčni za Vaše úsilí a oddanost této důležité věci. Děkujeme Mgr. Petře Přidalové za tuto velmi potřebnou práci a těšíme se na další úspěchy Programu prevence kriminality Věznice Kuřim.

S úctou,

 

koordinátor prevence Bc. Jan Kaštovský

etoped Mgr. Alois Hejtmánek

Výchovný ústav a střední škola Olešnice na Moravě

 

 

pak

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.