Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 14. února (VS ČR) - V sobotu 10. února se ve Věznici Kuřim uskutečnil koncert chval a křesťanských písní se skupinou Křesťanského sboru v Brně - LIVING HOPE. Koncert se uskutečnil v jídelně odsouzených za účasti 46 vězněných osob.

Tento koncert byl naplánován původně jako předvánoční na sobotu 23. prosince 2023, ale z důvodu státního smutku v České republice byl zrušen. 

Po úvodních písních přednesl baskytarista své osobní svědectví o svém obrácení před deseti roky. Od raného mládí byl závislý na tabáku, alkoholu, drogách a herních automatech. Dostal se do stavu, kdy se rozhodl skoncovat se životem. Po nezdařeném pokusu o sebevraždu začal uvažovat nad jiným způsobem života, začal uvažovat o Bohu a z Bible si vyčetl, co po člověku Bůh chce.  Ze dne na den přestal být závislý na zničujících látkách a činnostech. Na konci svého vyznání řekl: „Dnes jsem zcela závislý jen na Bohu a vydávám svědectví o jeho moci svou hudbou.“

Další svědectví vypověděl člověk, kterého Bůh zcela uzdravil z jeho těžké a neléčitelné nemoci. Tato svědectví doplnil pastor sboru Božím Slovem uloženým v příběhu o dvou starých mužích – misionáři a lovci perel. Odsouzení svým potleskem vyjádřili svou vděčnost za písně a mluvené slovo. Místní kaplani spolu s dobrovolníky duchovní služby, po ukončení koncertu v rámci pracovního obědu, uskutečnili svou pravidelnou schůzi duchovních, kteří slouží ve Věznici Kuřim.   

 

 

Autor článku: kaplan Věznice Kuřim, Mgr. Ladislav Kinc

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.