Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIUM 15. června (VS ČR) – Certifikáty o absolvování standardizovaného programu – finanční gramotnost a dluhové poradenství byly předány osmi odsouzeným ve věznici. Vybraní odsouzení se účastnili 19 lekcí programu v časové dotaci 29 hodin. Získané vědomosti o finančním hospodaření, případně řešení insolvence, mohou za pomoci odborných pracovníků řešit již ve výkonu trestu.

Certifikáty o absolvování programu byly odsouzeným předány z rukou ředitele věznice Petra Juříčka a za přítomnosti lektorů programu Petry Přidalové a Kamila Litvika. Odsouzení měli možnost se k proběhlému programu vyjádřit a zhodnotili jej slovy: „Chci poděkovat paní Přidalové a panu Litvikovi za jejich přípravu na každou lekci, až tady ve výkonu trestu vím, jak z těch dluhů ven, chci řešit insolvenci a začít znovu. Každé sezení bylo prospěšné a otevřelo nám všem oči, také děkujeme za učební materiály, ve kterých můžeme i dál číst“. 

Program FGDP je standardizovaný vzdělávací program s poradenskými prvky pro odsouzené, kteří se potýkají s dluhovými problémy, nízkou úrovní finanční gramotnosti a k řešení těchto problémů vyžadují intenzivní odborné poradenství. Program efektivně zvyšuje úroveň finanční gramotnosti účastníků kurzů, nabízí řešení jejich dluhových problémů a zvyšuje šance na získání vlastních kompetencí dlužníka k řešení svých problémů. Součástí programu je i dluhové poradenství, které poskytuje dluhová poradkyně z Volonté Czech o.p.s. 

Také lektoři pozitivně shrnuli uplynulých 19 lekcí, vyjádřili poděkování všem odsouzeným za poctivou přípravu na každé sezení, aktivní přístup a zanícení v touze po oddlužení.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.