Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

KUŘIM 9. června (VS ČR, Trizomie.cz) – Hračky pro děti do mateřských škol či nemocnic vyrábějí odsouzení ve věznici v rámci rukodělných činností po celý rok. Nyní byli odborní zaměstnanci věznice osloveni Spolkem Trizomie 21 s mimořádným přáním, aby hračky splňovaly montessori kritéria, tedy, aby přispívaly k rozvoji motorických a didaktických dovedností dětí.

Didaktické hračky, na kterých odsouzení pracovali několik měsíců, jsou vyrobené z přírodních materiálů, zejména ze dřeva a netoxických barev, pomáhají stimulovat smysly, podpořit představivost a individualitu dítěte, jsou jednoduché, každý detail má specifický význam a vychází z montessori pomůcek.

V kavárně na Habrovce se uskutečnilo setkání Spolku Trizomie s rodiči a jejich dětmi, které trpí Downovým syndromem, v rámci tohoto setkání proběhlo osobní předání didaktických hraček z rukou ředitele věznice plukovníka Petra Juříčka.

Vřelé poděkování vyjádřil ředitel Spolku Trizomie 21 nejen odsouzeným za jejich precizní práci, ale hlavně odborným pracovníkům věznice, kteří se odsouzeným věnují a motivují je k vytváření potřebných hraček.

 

pak

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.