Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 4. srpna (VS ČR) – Dne 2. 8. 2023 navštívil, letos již podruhé, Věznici Břeclav známý slovenský rapper EGO, počátkem roku koncertoval pro odsouzené v objektu Poštorná, tentokrát vystoupil v Břeclavi.

Koncert zahájil ředitel věznice Vladan Havránek, který tak přivítal Michala Straku, který vystupuje pod uměleckým jménem EGO a také Michala Libanta, který je zakladatelem Slovensko-českého vězeňského společenství s názvem DISMAS. Vystoupení se uskutečnilo v odpoledních hodinách ve venkovním prostoru objektu Břeclav, kde do obecenstva usedlo 73 odsouzených a někteří další sledovali dění za mřížemi oken jejich cel.

Michal Straka spolu s Michalem Libantem a jeho týmem navštěvují věznice na Slovensku a v České republice bez nároku na honorář za dobročinným účelem. Oba dva jsou věřící lidé, katolíci, právě to se také promítá do jejich vystoupení, kde kromě uměleckého projevu EGA, promlouvají k vězněným osobám se slovy podpory a motivace s odkazem na víru. Organizace DISMAS se zaměřuje na vězněné osoby, ale také na pomoc těmto lidem adaptovat se po výstupu z výkonu trestu odnětí svobody na život na svobodě.

Byli jsme velmi potěšeni, že v tak krátkém časovém úseku nás EGO opět poctil svou návštěvou a velmi si vážíme činnosti, kterou on i organizace DISMAS vykonávají.

Bc. Martina Michalicová - tisková mluvčí věznice, asistentka ředitele

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.