Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 2. února (VS ČR) – Koncem měsíce ledna se na Gymnáziu Vídeňská v Brně konal doprovodný program pro studenty u příležitosti ukončení prvního pololetí školního roku. Mezi pozvanými hosty byl i ředitel Věznice Břeclav Vladan Havránek, který je zároveň významným a úspěšným absolventem této školy.

Spolu s ředitelem věznice představil studentům výkon služby, práci ve vězeňské službě a také specifika Věznice Břeclav zástupce vedoucího oddělení výkonu vazby a trestu Jakub Goiš. Prezentace měla především náborový účel a informovala o historii věznice, o bezpečnostních standardech, o typech režimů výkonu trestu a také o programech resocializace a přípravy odsouzených na život po propuštění z výkonu trestu odění svobody. Po prezentaci následovala volná diskuse, kdy mohli studenti klást dotazy, které je ze světa za mřížemi napadaly a zajímaly. Zazněly otázky týkající se každodenního života ve vězení, práce s odsouzenými, ale i otázky na téma prevence kriminality a resocializace.

Studenti se dozvěděli mnoho zajímavých informací o práci ve vězeňské službě a o životě ve vězení a v tyto chvíle si více uvědomili, že svět za mřížemi není tak vzdálený, jak by se mohlo zdát, a že je důležité dělat vše pro to, aby se tam nikdy nemuseli ocitnout.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.