Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

BŘECLAV 9. dubna (VS ČR) - 20,5 km břeclavského okresu bylo během 9 dnů uklizeno zásluhou deseti odsouzených mužů z Věznice Břeclav, výsledkem bylo 150 pytlů sesbíraných odpadků.

Věznice Břeclav má již několik let podepsanou smlouvu s městem Břeclav o spolupráci o dobrovolné bezplatné pomoci vězněných osob zařazených ve věznici při úklidu veřejných prostranství a obecně prospěšných pracích na území města, na základě čehož probíhají během roku pravidelné pomocné práce. Tentokrát však byla hranice města překročena, na základě spolupráce s Technickými službami města Břeclav, Správou a údržbou silnic Jihomoravského kraje, p. o. (Břeclav), kteří se postarali o svoz odpadků a dohody se starosty měst Lednice, Podivín a Velké Bílovice došlo k součinnosti při úklidu místních komunikací.

Tímto Věznice Břeclav zároveň děkuje všem zúčastněným za spolupráci, která byla přínosem jak pro životní prostředí okolí, ve kterém žijeme, tak pro samotné odsouzené, jejichž hlavním motivem pro tuto dobrovolnou aktivitu byla její smysluplnost.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.