Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

TEPLICE 9.8.2021 (VS ČR) Komunitní centrum a zahrada Kotlaska, obdržela od Vazební věznice Teplice háčkované předměty jako vyjádření obdivu za to, jaké prostředí komunitní centrum pro své klienty vytvořilo. S jakou péčí, profesionalitou a citem pomáhá potřebným a také za dlouholetou úspěšnou spolupráci z věznicí.

Háčkované předměty jako jsou ponožky, hračky nebo houpací síť, které ručně vyrobili odsouzení, předala jménem pověřeného ředitele Vazební věznice Teplice plk. Michala Kruti speciální pedagožka Mgr. Olga Klečalová, která celou tuto akci naplánovala a zrealizovala.

Háčkované dárky budou sloužit k prodeji v komunitním centru, kde vybrané peníze budou sloužit k dalšímu jeho rozvoji. Mezi předanými výrobky byla i pletená houpací síť, která bude sloužit klientům komunitního centra k relaxaci po náročném dni.

V minulosti v rámci spolupráce s komunitním centrem Kotlaska vznikla řada zajímavých projektů, např. „Výstava výtvarných děl vězňů“ nebo přednáška na téma „Formy výtvarného projevu ve vězeňském prostředí“ kde cílem bylo ukázat veřejnosti cestu a příběhy lidí, kteří výtvarná díla namalovali, a díky tomu se řada návštěvníků mohla alespoň na chvíli vcítit do pocitů vězněných osob a imaginárně tak zakusit pocit věznění.

 

Autor D.K.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X