Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

OSTRAVA, 20. července (VS ČR) - Probační a mediační služba pomáhá připravit odsouzené na podmíněné propuštění s dohledem formou besed přímo ve vazební věznici. Zájem odsouzených je velký. Dvou pondělních setkání s úřednicí ostravského střediska Probační a mediační služby se zúčastnilo 32 odsouzených mužů a žen.

Na základě Dohody o spolupráci mezi Vězeňskou službou ČR a Probační a mediační službou ČR, která byla uzavřena v roce 2017, se v pondělí 19. července 2021 ve Vazební věznici Ostrava uskutečnily dvě besedy odsouzených, vykonávajících trest ve zdejší vazební věznici s úřednicí ostravského střediska Probační a mediační služby za účasti sociálních pracovníků a vychovatelů vazební věznice.

Obsah besed byl zaměřen zejména na možnost spolupráce odsouzených s Probační a mediační službou v rámci přípravy podkladů pro podmíněné propuštění z výkonu trestu odnětí svobody s dohledem a problematiku přeměny trestu odnětí svobody v trest domácího vězení. Mimo to měli odsouzení možnost získání informací i o dalších činnostech, kterými se Probační a mediační služba zabývá (např. výkon trestu obecně prospěšných prací apod.).

Účast odsouzených na těchto setkáních je zcela dobrovolná, přičemž zájem ze strany vězněných osob lze hodnotit jako poměrně vysoký.  O možnost zúčastnit se přednášek požádalo celkem 32 odsouzených mužů a žen, včetně odsouzených ze specializovaného oddílu pro trvale pracovně nezařaditelné odsouzené.

Jelikož stále prožíváme dobu epidemie onemocnění COVID-19, která nás v mnoha směrech ovlivňuje, byla ze strany vazební věznice přijala příslušná opatření k realizaci besed tak, aby mohly být uskutečněny a zároveň nevzniklo riziko šíření tohoto onemocnění.  

"mak"

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X