Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

LITOMĚŘICE 8. října (VS ČR) – Vazební věznice Litoměřice navázala spolupráci v rámci zaměstnávání odsouzených s Českou poštou.

Vazební věznice Litoměřice je další z věznic, která navázala spolupráci s Českou poštou v oblasti zaměstnávání odsouzených. Česká pošta nabídla možnost zaměstnávat odsouzené v rámci třídění balíkových zásilek ze zahraničí. První zkušenosti se zaměstnáváním odsouzených získala Česká pošta v rámci spolupráce s věznicemi: Ostrov, Stráž pod Ralskem a následně s věznicemi Bělušice a Teplice.

Z vazební věznice bylo jedenáct odsouzených proškoleno k práci na třídění zásilek ze zahraničí na depu České pošty v Ústí nad Labem, kam budou odsouzení dopravováni přímo z Vazební věznice Litoměřice. Denně se třídí několik tisíc zásilek, především z Asie, které nelze třídit strojově.

Zaměstnávání odsouzených je jednou ze stěžejních oblastí v procesu resocializace ve výkonu trestu. Velká část odsouzených přichází do výkonu trestu, bez zažitých pracovních návyků, kdy zaměstnání odsouzených je v této oblasti jedním z klíčových faktorů. Naším cílem je mimo jiné i touto cestou připravovat odsouzené na propuštění z výkonu trestu a tím přispívat ke snižování míry recidivy.      

(JaK)

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.