Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 6. září (VS ČR) - Dne 14. 08. 2022 se ve 13:00 hodin sešlo na Sokolském ostrově pět odsouzených otců se svými partnerkami a dětmi, aneb čtvrtý rok pokračování TátaFestu. Čtyři hodiny rodinné pohody mimo vězeňské zdi.

Naše vazební věznice se dlouhodobě snaží o posilovaní vztahu mezi odsouzenými muži a jejich dětmi. Extramurální aktivita TátaFest nabízí možnost strávení času plného her a radosti. Setkání s dětmi je pro odsouzené součástí dlouhodobé výchovné činnosti zaměřené na posilování sociálních kontaktů. V rámci této aktivity odsouzení zpracovali „Motivační list,“ kde volnou metodou projevu představili svou potřebu a touhu setkat se se svými dětmi mimo objekt věznice. Také sepsali „Smlouvu“ se svými potomky, kde se zavázali k bezproblémovému průběhu akce. Podmínkou účasti na akci je také „Tátův deník,“ kde si otcové mohou zaznamenávat zážitky, pocity a přání pro další setkání nebo život po propuštění z výkonu trestu.

Naše zkušenosti jasně ukazují, jak důležitý je kontakt rodičů se svými dětmi a jak cíleně vedená práce vychovatele výrazně napomáhá motivaci odsouzených k bezproblémovému průběhu výkonu trestu. Aktivita byla velmi kladně přijata i ze strany partnerek, které v mnoha případech tuto skutečnost vyjádřily poděkováním zaslaným do vazební věznice. Z těchto důvodů je zřejmé, že budeme v těchto a podobných aktivitách nadále pokračovat.

db

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.