Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

ČESKÉ BUDĚJOVICE 18. listopadu (VSČR) - Dne 10. 11. 2022 v 13:04 hodin byl ve Vazební věznici České Budějovice vyhlášen cvičný požární poplach, jehož cílem bylo prověření postupů odpovědných zaměstnanců při vyhlášení požárního poplachu v místech uskladnění nebezpečných látek s možnou přítomností civilních a vězněných osob.

K detekci možného požáru požárním hlásičem došlo v 12:57 ve strojovně výtahu v prostoru kuchyňského provozu. Jako první byli k prověření situace vysláni příslušníci strážní a zásahové hlídky v zásahovém obleku a s přetlakovým dýchacím přístrojem. Na místě zjistili, že požár sami pomocí hasicího přístroje nezvládnou a na pomoc byl přivolán Hasičský záchranný sbor. Před jejich příjezdem došlo k evakuaci ohrožených osob z prostoru kuchyně a prádelny. Po příjezdu hasičské jednotky s dvěma zásahovými vozidly došlo k rychlé likvidaci požáru a ve 13:30 ukončení cvičného poplachu.

Cvičení prokázalo, že příslušníci vazební věznice jsou v případě požáru schopni rychle a rozhodně reagovat na vzniklou situaci. Podobná součinnostní cvičení s hasičským záchranným sborem jsou přínosem při odhalování i těch nejdrobnějších nedostatků, aby v případě vzniku skutečného požáru bylo zabráněno ohrožení lidských životů a zdraví a minimalizovány škody na majetku.

jb

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X

Další aktuality v kategorii

Žádné aktuality nenalezeny.