Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

Stráž pod Ralskem 14. března 2024 (VS ČR) – Ve školském vzdělávacím středisku Stráž pod Ralskem proběhla beseda s bývalým odsouzeným recidivistou Pavlem Kadašim.

Pavel Kadaši, je bývalý odsouzený recidivista, uživatel a prodejce drog, který je v současné době členem Církve bratrské a pracuje jako terénní pracovník s lidmi bez domova. Napsal také autobiografickou knihu Cesta z pekla (2017).

Citace z knihy Cesta z pekla:

„Ve vězení by člověk neměl ztratit své sny a iluze. Avšak neměl by v sobě ani potlačovat pravdu o sobě. Nemusí odevzdávat svůj život všanc pochybným silám. Pokud někdo hledá záchranu, může svůj život vložit s důvěrou do Božích rukou. Tam kde mu chybí láska, pravé přátelství a smysl života, tam může začít znova." 

Během besedy odsouzení vyslechli upřímné vyprávění o životě, který začal v nefunkční rodině, pokračoval užíváním a prodejem drog, členstvím v gangu, životem na ulici, pobytem v diagnostickém ústavu a ve vězení. Obratem v životě Pavla bylo setkání s Bohem zprostředkované pracovníkem Apoštolské církve. Dnes je Pavel aktivním členem Církve bratské, je ženatý a vychovává dvě děti.

Beseda měla pomoci odsouzeným k uvědomění, že i jejich hřích má šanci na odpuštění a oni sami na nový život.

Sdílet článek

Facebook
Platforma X