Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 25. června (VS ČR) – V českých věznicích přibude 48 odborných pracovníků, kteří se budou podílet na přípravě odsouzených na návrat do společnosti. Ve dnech 23. a 24. června absolvovali závěrečné zkoušky osmitýdenního základního odborného kurzu.

Zaměstnanci organizačních jednotek, zařazení zejména na pracovní pozici vychovatele, speciálního pedagoga, pedagoga volného času či psychologa, museli pro připuštění k závěrečné zkoušce vypracovat nejprve testy ze šesti stěžejních předmětů, kterými jsou forenzní a penitenciární psychologie, penitenciární pedagogika, penitenciaristika, profesní etika, právo, penitenciární bezpečnostní příprava.  K přípravě na tyto testy jim byly k dispozici nejen studijní materiály připravené učiteli Akademie, ale také on- line přednášky a konzultace s jednotlivými vyučujícími.  

Samotná závěrečná zkouška byla realizována, jak je již v poslední době běžné, prostřednictvím aplikace Skype a skládala se z komisionálního přezkoušení teoretických znalostí vycházejících z učebních plánů jednotlivých vyučovacích předmětů ZOP typu B2.

V tomto pololetí se jednalo o druhou třídu ZOP B2 a připravenost posluchačů byla na velmi dobré  úrovni. Všem absolventům patří uznání za svědomitou přípravu, kterou studiu věnovali a u závěrečné zkoušky zúročili.

Statistika absolventů kurzu ZOP B2

Rok201920202021 (do 24.6.)
Počet absolventů15310369

z toho výhradně distanční formou

 1069

 

 

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X