Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 17. května (VS ČR) – Virtuální konference organizovaná Spolkovým ministerstvem spravedlnosti a ochrany spotřebitelů (Německo) a protiteroristickým výborem Rady Evropy (CDCT) na téma (de)radikalizace ve věznicích se uskutečnila 17. května 2021 za účasti více než 60 odborníků nejen z Evropy, ale i z USA. Akademii VS ČR reprezentoval první zástupce ředitele plk. Mgr. Antonín Sůva.

Ze tří bloků konference byl pro Akademii stěžejní hned ten dopolední, který byl zaměřen na vzdělávání vězeňského personálu v oblasti (de)radikalizace a extremismu ve věznicích. Místopředsedkyně PC-CP Nadja Radkovska (Bulharsko) hovořila o perspektivách a výzvách, které stojí před vzdělávacími institucemi vězeňských služeb v souvislosti s novými poznatky týkajícími se radikalizace ve věznicích. Torben Adams (OSN) se pak zabýval důležitostí vzdělávání v této oblasti v rámci profesního vzdělávání.

Odpolední bloky byly zaměřeny na meziagenturní penitenciární spolupráci a na vyhodnocování rizik jedinců odsouzených za teroristické trestné činy.

Získané informace budou předány vyučujícím, kteří je mohou využít při výuce v rámci základní odborné přípravy a v kurzech dalšího průběžného vzdělávání.

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X