Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

STRÁŽ POD RALSKEM 23. dubna (VS ČR) - Manuál ke vzdělávání vězeňského personálu v oblasti leadership a management prezentovala asociace evropských vězeňských akademií EPTA. Webináře se zúčastnili také zástupci Akademie VS ČR.

Expertní skupina EPTA (asociace evropských vězeňských akademií) prezentovala 23. 4. 2021 manuál ke vzdělávání v oblasti leadership a management. Webináře se zúčastnili zástupci vzdělávacích středisek vězeňských služeb z celé Evropy. Akademii VS ČR reprezentovali vedoucí pedagogického oddělení, Pavel Hegr, a metodička pro vzdělávání v oblasti mezinárodní spolupráce Iva Prudlová.

Webinář byl rozdělen do několika částí. Poté, co se představili členové expertní skupiny, organizátoři a hosté, byl detailně prezentován vypracovaný vzdělávací manuál. Následovaly dotazy a příspěvky účastníků. Akademie VS ČR seznámila účastníky se svým unikátním projektem mezinárodních webinářů angličtiny zaměřených na leadership. Práce v malých skupinách v oddělených místnostech umožnila výměnu zkušeností a názorů. Výsledky diskuse jednotlivých skupin byly podkladem pro formulování závěrečného prohlášení.

Účastníci se shodli, že vzdělávání v oblasti leadership a management je pro rozvoj vězeňství zásadní a pro karierní postup nezbytné. Mělo by obsahovat teoretickou a praktickou část. V této souvislosti vyvstala otázka dostatečnosti a vhodnosti on-line vzdělávání, které je v době pandemie jedinou možností. Zároveň také bylo zdůrazněno, že do tohoto vzdělávání je nutné  začlenit zkušenosti z krize Covid-19. Nejen švýcarský systém pak implementoval tzv. „peer support groups“ jako metodu souvisejícího vzdělávání, kterou je možno využívat i díky různým platformám, například ZOOM nebo Teams.

red

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X