Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu
https://www.vscr.cz/media/organizacni-jednotky/generalni-reditelstvi/odbor-investic/eu-fondy/eu-fondy-zam.jpg

 

 

 

 

PRAHA 9. července (VS ČR) - Květen a červen jsme naplnili online školeními v rámci programu Personální strategie. Kurzy podpořenými z Operačního programu Zaměstnanost prošlo v uplynulých měsících 96 zaměstnanců, někteří z nich se účastnili jen jednoho kurzu, jiní dokonce tří. Na kurzech realizovaných přes Skype probíhala živá komunikace mezi účastníky a lektory, kteří jsou odborníky v oblasti personalistiky a práva. Zapojení zaměstnanců z organizačních jednotek do školení bylo díky prostředkům projektu podpořeno také darem jedné či dvou webkamer do věznic. Kurzy Hodnocení a motivace zaměstnanců, Nábor a přijímaní zaměstnanců a GDPR nejen pro personalisty získaly velmi dobré ohodnocení, a tak se pracovníci VS ČR mohou těšit na realizaci dalších běhů na Akademii VS ČR v podzimních měsících, tentokrát už v prezenční podobě.

Prezenčně, tedy v podobě, na jakou jsme čekali už tři čtvrtě roku, proběhl na začátku června zatím pouze jeden kurz. Jednalo se o téma vězněných cizinců – čtvrtý běh kurzu Sociologická, psychologická a genderová specifika mimoevropských kultur zastoupených ve vězeňské populaci.

Ve třech dnech a v podání našich předních odborníků byla přednášena a diskutována problematika Vietnamců, Romů, zemí Blízkého východu, Islámu a zemí subsaharské Afriky. Hlavním záměrem těchto setkání není zahlcení účastníků novými informacemi a encyklopedickými znalostmi. Důležitější je získat povědomí, v čem se jiné kultury chovají odlišně od nás a tím předcházet nedorozuměním, která mohou vznikat i na základě maličkostí. Hlubší pochopení kultury a myšlenkového světa minorit tak může přispět k zefektivnění práce s těmito skupinami v rámci výkonu trestu.

Závěrečná hodnocení kvality a přínosu kurzu ukazují, že záměr kurzu byl bezesporu naplněn. Účastníci seminář ohodnotili v celkem 9 kritériích výjimečně dobrou průměrnou známkou 1,1, přičemž nejvíce oceňovaná na práci lektorů byla dokonalá znalost cizích prostředí podpořená jejich každodenními zkušenostmi z praxe. Nyní se těšíme na poslední pátý běh tohoto úspěšného kurzu, který proběhne v prosinci tohoto roku.

 

Fotogalerie

Sdílet článek

Facebook
Platforma X