Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

MÍROV 19. srpna (VS ČR) – V mírovské věznici byla tento týden slavnostně otevřena nová kuchyně a jídelna pro zaměstnance. Z celkové ceny téměř 17 milionů přispěla Provozovna Střediska hospodářské činnosti Věznice Mírov ze svého zisku částkou 14 milionů.

Symbolického slavnostního přestřižení pásky před vchodem do jídelny se ujal ředitel Věznice Mírov Roman Mišák, regionální ředitel 4. regionu VS ČR Dušan Gáč a Jaroslav Vyroubal, předseda představenstva společnosti Provádění staveb Olomouc a. s., která stavbu realizovala.  

Kuchyně s jídelnou byla postavena v samotném areálu věznice. Její výstavba ale chod věznice nijak neomezila. Stavba byla prováděna z míst mimo střeženou část věznice a posléze byl vybudován vchod do jídelny ze střežené části objektu. Personál kuchyně, který čítá dva zaměstnance a čtyři odsouzené, teď připravuje stravu na nejmodernějších technologiích. Věznice se i tímto způsobem snaží stále zlepšovat podmínky pro práci svých zaměstnanců.

Příprava na stavbu zaměstnanecké kuchyně s jídelnou začala již před čtyřmi roky, samotná stavba byla realizována během jednoho roku. Vzhledem k faktu, že se jedná o památkově chráněnou stavbu, vybudovat cokoli nového, aby se nezměnil vzhled a charakter „hradu Mírov“, nebylo jednoduché. Nová kuchyně s jídelnou tak vznikla přístavbou nad prostory stávajících garáží, které dříve sloužily pro parkování autobusů, a v současnosti již nebyly plně využívány. Původní garáže byly tedy sníženy, přibyla vrchní přístavba, která však estetický pohled na objekt Mírova nijak nenarušila.  

 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X