Přejít k obsahu Přejít k hlavnímu menu

JIŘICE 14. listopadu (VS ČR) - V objektu tzv. „Otevřené věznice“ byl dneska zahájen už pátý běh projektu Tlapka v dlani. Úkolem vězňů zapojených v tomto projektu je socializovat štěňata, která před dovršením svého prvního roku života přechází do Školy pro výcvik vodících psů s.r.o., Brno k dalšímu výcviku. O každého psa se příštích deset měsíců budou starat dva odsouzení – hlavní a vedlejší pečovatel. Je tak zajištěna celodenní péče a socializace štěňat.

Odsouzení dnes jednu dvojici labradorů, která má základní výcvik za sebou, přímo v jiřické věznici předali a další dvě malá štěňata stejné rasy si převzali. Projekt u odsouzených podporuje získávání nových dovedností, kompetencí a posiluje jejich zodpovědnost. V neposlední řadě má i pozitivní dopad na sociální rehabilitaci odsouzených. Přítomnost štěňat ve věznici vede taktéž k redukci napětí mezi odsouzenými a odbourávání stresu.

Inovativní projekt „TLAPKA V DLANI“ se inspiroval obdobným unikátním projektem v USA, kde byl zahájen již v roce 2000 a který symbolicky propojuje dva zdánlivě neslučitelné světy, svět nevidomých a svět vězněných osob. 

Sdílet článek

Facebook
Platforma X